sábado, 5 de junio de 2010

Sartén invisible

Joshua Suda
With Other Eyes


"En 1967, Adam Walker, un joven poeta ávido de vida y literatura, estudia en la Universidad de Columbia, se opone a la guerra de Vietnam y es muy apuesto. Una noche, en una fiesta de estudiantes, conoce a una pareja de franceses sofisticados, Rudolf y Margot. Tras varios días en que ambos ejercen su ambigua seducción sobre el inocente americano, Rudolf, le ofrece a Adam la dirección de una revista literaria que él financiará. Adam ya sospecha que quizá el profesor sea un hombre peligroso, pero no puede resistirse a su oferta. Y tampoco se resistirá a la insinuante Margot... Pero, en estos juegos peligrosos, ¿quién es la presa y quién el cazador?


«Con unos personajes fascinantes, una estructura en espiral y un final digno de Joseph Conrad y El corazón de las tinieblas, es una novela de un suspense impecable, inteligente e inquietante» (Donna Seaman, Booklist); «Posiblemente nos encontramos ante la mejor novela de Auster» (Don McLeese)".


Takashi Murakami
Jellyfish eyes
XXX
«No hi ha res autobiogràfic a Invisible, excepte que reflecteix la sensació d’algunes coses que em van passar quan era jove i ingenu i estava amoïnat per saber com era jo mateix i com era el món.» Paul Auster

Text de contraportada: Nova York, 1967: Adam Walker, un jove aspirant a poeta, estudiant de la Universitat de Columbia, coneix casualment en una festa un enigmàtic professor francès, Rudolf Born, i la seva discreta i seductora parella. Aquest encontre inicial es converteix en un triangle pervers i, amb poc temps, desemboca en un inesperat acte virulent que canvia el curs de la seva vida.
La trasbalsadora experiència de joventut d’Adam Walker, els seus primers aprenentatges sobre els misteris de la vida –hi ha vicis, obsessions, violència i força sexe–, recorren sinuosament les pàgines d’Invisible. Una història que, explicada per tres narradors, viatja en el temps entre 1967 i 2007 i se situa en llocs tan diversos com Nova York, París o una aïllada illa caribenya, i en la qual Paul Auster transita ben explícitament per la fina frontera entre realitat i ficció.
El resultat: Invisible; una novel·la apassionada i intensament jove, una lúcida reflexió sobre els múltiples replecs de la identitat que revela alguns secrets provocadors.

Texto: Edicions 62

1 comentario:

kiradb dijo...

invisible pero me gusta!